Mijn viltobject 'Groninger Land'

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Op het Textiel Plus Festival heb ik weer drie geweldig leuke en inspirerende dagen meegemaakt. Veel mooie dingen gezien, veel mensen gesproken. 

Dan volgt dit jaar tenslotte alleen nog:

- de Kerstmarkt in de Oude Kerk in Naaldwijk op 9 en 10 december

Voor meer bijzonderheden: zie de agenda.

WEBSHOP

Geen markt in jouw omgeving? Mijn webshop op Etsy is recent aangvuld met een hele serie nieuwe sjaals.

Mijn voorraad handbeschilderde zijden sjaals bij kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld is ook weer flink aangevuld. Het is een prachtige winkel die heel veel te bieden heeft. Je kunt ook sjaals van mij kopen via de online-galerie van Ward's Art.

Daarnaast kun je mijn sjaals kopen bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Ook hier is het aanbod recent vernieuwd. Mijn windlichtjes, sfeerlichten en vilten broches zijn er eveneens te koop. Volg de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

EXPOSITIES

Het VeelZijdeg Collectief exposeerde eind mei/begin juni werk uit de periode 2020-2021 (thema VOGELS) en 2021-2022 (thema HERNIEUWD - een tweede leven voor overschotten en erfstukkenk) in de Expositieruimte van Galerie van Slagmaat in Woerden.
Hieronder een paar foto's van mijn geëxposeerde werk: 'Vogels' en 'Textiele erfenis van Hetty'. Begin 2023 komt er nog een expositie, waarover binnenkort meer. 

Bij Expositieruimte 38CC in Delft is van 5 t/m 19 november de Stadscollectie Textiel te zien. Ook zijn de 4 Delftse Kleden (2002-2003) en de Jurk van Delft (2004-2005) tentoongesteld.. In een levensgrote letterbak is textielwerk van meer dan 50 Delftenaren geëxposeerd, waaronder mijn viltobject "Groninger Land". Ook staat een weefgetouw in de expositieruimte; daarop wordt op woensdag en zaterdag  geweven aan een nieuw kleed van Delft. Meer bijzonderheden in de agenda.

GEZIEN

We waren eindelijk in de gelegenheid om in Amersfoort de Katoendrukkerij in de Volmolen te bezoeken, waar we een enthousiaste rondleiding kregen van Nathalie Cassee. Een bijzondere lokatie, een mooie expositie, een winkel met stoffen en stempels, workshops en een B&B. Wat wil je nog meer? 

Tijdens onze heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk dit jaar geen musea bezocht (het Maison du Boutis in Calvisson was helaas gesloten toen we er waren) maar ik heb wel veel mooie textiel op de brocantemarkt in Sommières gezien en er nog een paar mooie stukjes kant op de kop getikt. Eén stukje is inmiddels al verwerkt in een broche.

GEDAAN

Recent veel sjaals geschilderd (zo fijn om te doen!) en (deels in de vakantie) gezoomd. Ook heb ik weer viltrolletjes gemaakt en daar alweer een heel stel broches van gemaakt.

Annelies Verhijde

Vogels (2021), detail

Textiele erfenis van Hetty (2022), detail

Opmerkingen

17.11.2020 16:26

maja

mijn sjaal is er en zo mooi. Dank
en een vraag, stond je ook op de weefkringdag in Barneveldt. groet Maja Hiemstra IJmuiden

17.11.2020 20:10

Annelies Verhijde

Fijn, dat je de sjaal zo mooi vindt, Maja! Ik heb inderdaad al vaak op de Landelijke Weefdag in Barneveld gestaan. In 2020 helaas niet, maar hopelijk kan het volgend jaar weer. Groet, Annelies

03.11.2019 15:58

Yvonne van breugel

Heeft u een nieuwsbrief?

16.11.2019 20:53

Annelies Verhijde

Ik heb geen nieuwsbrief; mijn website wordt regelmatig geactualiseerd, en al mijn nieuws staat daar dus op.

09.07.2019 08:26

Do van Iwaarden

Annelies maakt al jaren schitterende sjaals enz. zo kleurig, en van een hoge kwaliteit, dus vakwerk!!!!!

25.07.2018 15:08

Elliard Huizing

De kwaliteit is weer hoog in jouw stal op de Weversmarkt in Hoorn, ik heb genoten en weer iets moois aan mijn collectie sjaals van jou toegevoegd! Veel succes met je werk en graag tot volgend jaar!

26.07.2018 16:12

Annelies Verhijde

Ik ben blij met je compliment! Fijn, dat je mijn sjaals mooi vindt. Dankjewel en het zou leuk zijn om elkaar volgend jaar weer te ontmoeten!