Mijn windlichtjes bij the Work-Shop

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Na bijna 2 jaar heb ik eindelijk weer eens op een markt gestaan. De Papier en Textielmarkt bij het Museum Rijswijk, in het kader van de Textielbiennale 2021, werd druk bezocht en het was er heel gezellig. En de hele dag zon! 

De enige andere markt die voor dit jaar nog op mijn agenda stond, de Kerstmarkt in de Oude Kerk in Naaldwijk, is inmiddels afgelast vanwege het stijgende aantal besmettingen. Jammer!

Wat natuurlijk wel door kan gaan is de ONLINE-versie van het Textiel Plus Festival - niet meer als tijdelijk evenement, maar als permanent toegankelijk platform. Binnenkort krijgen we daar meer over te horen. Als ik wat weet, zal ik het melden.
Het eerstvolgende fysieke Textiel Plus Festival is van 24 t/m 26 maart 2022. Zet het alvast in je agenda!

WEBSHOP

De afgelopen winter heb ik heel veel sjaals geschilderd voor alle afgelaste markten en daar staan er inmiddels flink wat van in mijn webshop op Etsy. En die is natuurlijk altijd open. Ik heb recent ook veel nieuwe colsjaals/haarbanden en colliers in de shop gezet.

Mijn handbeschilderde zijden sjaals zijn sinds kort ook weer te koop bij kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld. De winkel is net verhuisd naar een nieuwe locatie en ziet er prachtig uit! Je kunt ook sjaals van mij kopen via de online-galerie van Ward's Art.

Daarnaast kun je mijn sjaals kopen bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Ook mijn textielkaarten, windlichtjes en sfeerlichten zijn er te koop. Volg de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

GEZIEN

Ons eerste museumbezoek na de lockdown was aan het Museum Rijswijk. We bezochten daar de tentoonstelling 'Splendid Isolation/Art in Denim' van Ian Berry. Heel knap gedaan, leuk om gezien te hebben. Ook bezochten we het Sieboldhuis in Leiden, voor de tentoonstelling 'Herbarium in textielkunst' en de presentatie van de masterclass 'Heden en verleden, museum als inspiratiebron'. Mooi en inspirerend werk! beide exposities zijn inmiddels afgelopen.

In het Haagse Kunstmuseum bezochten we de kleurrijke tentoonstellilng 'CoBrA en Chaissac'. Bijzondere en inspirerende schilderijen en sculpturen. Nog te zien t/m 19 september. 

GEDAAN'

Mijn werkstuk voor de tentoonstelling van het VeelZijdeg Collectief was te zien in Schoonhoven. Inmiddels heeft het Collectief het thema voor het seizoen '20-'21 afgerond; de prachtige resultaten worden, als alles volgens plan gaat, in 2022 geëxposeerd. En inmiddels zijn we begonnen aan ons nieuwe thema: hergebruik. Een boeiend en actueel onderwerp!

Ook heb ik in 2021 nog een paar leuke workshops kunnen doen, en is het gelukkig mogelijk gebleken om begin mei weer een textielweek in Groningen te organiseren, waar ik met veel plezier gewerkt en geleerd heb. 

Annelies Verhijde

Silver Scroll (2020), detail

Bladeren afgedrukt op papier, boiled methode