Mijn windlichtjes bij the Work-Shop

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Er staan binnenkort weer markten op de agenda! De eerstkomende twee maanden zijn dat:

- de Weversmarkt in Hoorn op woensdag 20 juli;
- de Kunstmarkt in Middelburg op zondag 7 augustus;
- de Walk Art Markt in Zeist op 13 augustus en
- Verweven Zierikzee op zaterdag 20 augustus

En vergeet niet het Textiel Plus Festival van 13 t/m 15 oktober in het Autotron in Rosmalen alvast te noteren!
Voor de overige markten: zie de agenda.

WEBSHOP

Binnenkort vul ik mijn webshop op Etsy weer eens aan. En die is natuurlijk altijd open. 

Mijn voorraad handbeschilderde zijden sjaals bij kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld is ook weer flink aangevuld. De winkel is een tijdje geleden verhuisd naar een nieuwe locatie en ziet er prachtig uit! Je kunt ook sjaals van mij kopen via de online-galerie van Ward's Art.

Daarnaast kun je mijn sjaals kopen bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Het aanbod is recent vernieuwd. Ook mijn windlichtjes, sfeerlichten en vilten broches zijn er te koop. Volg de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

EXPOSITIE

Het VeelZijdeg Collectief exposeerde eind mei/begin juni werk uit de periode 2020-2021 (thema VOGELS) en 2021-2022 (thema HERNIEUWD - een tweede leven voor overschotten en erfstukkenk) in de Expositieruimte van Galerie van Slagmaat in Woerden.
Hieronder een paar foto's van mijn geëxposeerde werk. 'Vogels' bestaat uit vogelvormen op voorbewerkt katoen. Technieken: shibori, sjablonen en borduren. Voor de 'Textiele erfenis van Hetty' heb ik textielwerk van mijn moeder geborduurd op stukken van een deken die ook van haar was. De andere zijde heb ik versierd met foto’s en borduursel op katoen.

GEZIEN

We waren eindelijk in de gelegenheid om in Amersfoort de Katoendrukkerij in de Volmolen te bezoeken, waar we een enthousiaste rondleiding kregen van Nathalie Cassee. Een bijzondere lokatie, een mooie expositie, een winkel met stoffen en stempels, workshops en een B&B. Wat wil je nog meer? 

Tijdens onze heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk dit jaar geen musea bezocht (het Maison du Boutis in Calvisson was helaas gesloten toen we er waren) maar ik heb wel veel mooie textiel op de brocantemarkt in Sommières gezien en er nog een paar mooie stukjes kant op de kop getikt. Eén stukje is inmiddels al verwerkt in een broche.

GEDAAN

Recent veel sjaals geschilderd (zo fijn om te doen!) en (deels in de vakantie) gezoomd. Ook heb ik weer viltrolletjes gemaakt en daar alweer een heel stel broches van gemaakt.

Annelies Verhijde

Vogels (2021), detail

Textiele erfenis van Hetty (2022), detail