Net als de afgelopen jaren heb ik 2017 afgesloten met de Kerstmarkt in de Oude Kerk in Naaldwijk, dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 december. Het was er weer mooi, sfeervol en vooral heel gezellig. Het had wel nog een klein beetje drukker mogen zijn! Misschien iets te veel kerstmarkten in de regio?

De Handwerk- en Quiltdagen, op 23 t/m 25 november in Nieuwegein, waren druk bezocht, gezellig en zeer inspirende. Op de uitgebreide expositie was weer heel veel moois te zien.

Op de Landelijke Weefdag in Barneveld op zaterdag 4 november was als vanouds veel moois te zien en het was weer leuk om veel bekenden te zien en te spreken.

De BORO-expositie van Het VeelZijdeg Collectief kreeg een reprise tijdens de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie op 30 september in de Martinikerk in Doesburg. Mijn kimono en tasje hingen er, naast werk van de meeste andere leden van de groep. Het werk kwam prachtig uit op de zwarte panelen en kreeg heel veel positieve reacties.

Op 30 september, op de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie in de Grote Kerk in Doesburg, heb ik een geweldig leuke en inspirerende dag gehad. Ik was er extra druk mee, omdat ik ook nog in de organisatie zit, maar het was het waard. Wat heb ik veel mooie dingen gezien en leuke mensen gesproken!

Op zondag 10 september was het weer gelukkig wel wat beter dan de dag ervoor. En dat was wel zo prettig voor de deelnemers en bezoekers van de Textielmarkt, die in het kader van de Rijswijkse Textielbiennale werd gehouden op het voorplein van het Museum Rijswijk en in de nabijgelegen kerk. Een grote schare mensen bezochten eerst het museum en daarna de markt, waar heel veel moois te zien en te koop was.

Ondanks de regen en de modder was de Kunstmarkt De Bilt op zaterdag 9 september een reuze gezellig en feestelijk gebeuren. Veel mensen trotseerden het weer met laarzen en paraplu's en kwamen naar het van Boetzelaerpark. Behalve de kunstmarkt waren er ook theater, muziek, eettentjes en nog meer.

Bij Kunst aan de IJssel, op zaterdag 27 augustus, stond ik pal onder de toren van de oude St. Walburgiskerk in het prachtige historische centrum van Zutphen. Het was een mooie en gezellige markt en een zonnige dag.

Verweven 2017 in Zierikzee, op zaterdag 19 augustus, begon zonnig, maar al snel viel de eerste bui. 's Middags bleef het gelukkig droog en werd het zelfs heel zonnig. De markt was mooi en gezellig, maar er waren duidelijk minder bezoekers dan vorig jaar.

Op de Kunstmarkt in Bergen op donderdag 3 augustus was het weer heel gezellig, maar oh, oh, die wind. Zuidwestenwind, windkracht 6/7 en mijn kraam stond precies op het zuidwesten. Daar sta je dan met al je wapperende zijde en omwaaiende poppen.

De Weversmarkt in Hoorn op 19 juli was weer een bijzondere gebeurtenis. Heel veel kramen met een enorm breed aanbod op textielgebied, en ongelooflijk veel bezoekers. Het was ook nog droog en zonnig, en het voorspelde onweer bleef uit.

Op de Kunstmarkt in Bergen (NH), 's avonds op donderdag 13 juli, was het erg gezellig, en er was veel moois te zien en te koop.

De Textielmarkt in Warmond was een gezellige markt met een grote verscheidenheid aan heel mooie producten. Het was leuk om weer veel bekenden te zien en om aan belangstellende bezoekers iets te vertellen over mijn werk. En ondanks het warme weer waren er dat nog behoorlijk veel.

Het was heel leuk om weer op de Original Market op de Markt in mijn eigen stad Delft te staan. Het weer was gelukkig beter dan voorspeld en de markt werd (terecht!) druk bezocht.

Tegeltableau

Van 13 mei tot 1 juli exposeerde Het VeelZijdeg Collectief in Galerie de Kunstberg in Woudenberg. In deze expositie werden onze tegeltableaus geëxposeerd, die een aantal jaren geleden al te zien waren in het tegelmuseum in Otterlo. Daarnaast exposeerden we toegepaste kunst, gemaakt van gekregen schilderijen uit een nalatenschap. De schilderijen zijn verwerkt tot lampen, doosjes, sieraden, kleding enz. Ook mijn vilten vazen stonden erbij. De expositie trok veel belangstellenden uit het hele land.