Vezelschalen en kerstlichtjes van glas, zijdevezel en andere materialen

De Kerstmarkt in de mooie Oude Kerk in Naaldwijk was mijn laatste markt in 2018. Het was er weer heel gezellig en sfeervol. De eerste dag was het vrij rustig vanwege het slechte weer, maaar op de tweede dag bleven de bezoekers de hele dag door binnenstromen.

De Handwerk- en Quiltdagen in Den Bosch waren bijzonder geslaagd! Ik had een mooie plaats met heel veel mensen om mij heen die ik kende van andere markten. Het was alle dagen druk tot heel druk, ik heb veel bekenden gesproken en er was schitterend werk te zien van veel textielkunstenaars.

De opening van de expositie "Wereldvrouwen" van Marianne van Gaale in het Museum Lunteren op 9 november was een enorm spektakel. Kleding van over de hele wereld werd getoond, waaronder twee jassen en een prachtige kimono van Marijke van Welzen, en ook mijn Boro-kimono. De kledingstukken zijn te zien in het museum vanaf 13 november.

Het rek met colsjaals, windlichtjes, vezelschalen en gehaakte colliers

De Landelijke Weefdag van Weefnetwerk in de Veluwehal in Barneveld was weer een gezellige en mooie markt. Het was ook leuk om veel oude bekenden te spreken.

Een rustige eerste dag en een drukke tweede, dat was het zo'n beetje op de Handwerkdagen in Rijswijk op 28 en 29 september. In elk geval een gezellige beurs met veel geïnteresseerde mensen bij mijn stand.

De Zelfplukmarkt op de Olmenhorst in Lisserbroek was druk, gezellig en zonovergoten. Helaas viel de verkoop een beetje tegen, ook bij de meeste andere kramen. Misschien waren er wel te veel activiteiten tegelijkertijd op deze mooie locatie? Gelukkig wel een leuke dag gehad.

Deze met de ijsverftechniek geverfde sjaal van bourettezijde was al heel snel verkocht!

Kunst aan de IJssel in Zutphen was als altijd weer een sfeervolle kunstmarkt. Er was nu ook een directe aansluiting op de brocantemarkt. Ik had een mooie plaats op de hoek van de Lange Hofstraat en het 's Gravenhof; jammer alleen dat later op de dag door windvlagen mijn rek twee keer omwaaide en mijn vaas met vezelbloemen aan diggelen viel. Maar toch een heel leuke dag.

Ik in mijn kraam in Zierikzee (foto: Leo de Vrees)

Verweven 2018, in het mooie centrum van Zierikzee, was weer een mooie textielmarkt, gezellig als altijd. Het had alleen een klein beetje drukker mogen zijn.

SAIL Leiden was een geweldig leuke manifestatie en de SAIL Market was gezellig druk en heel geslaagd. Ik had een kraam op een mooie plaats aan de Herengracht met veel ruimte rondom, en de hele dag voeren er boten en bootjes voorbij.

Mijn kraam in Hoorn. De bloemen waren aan het eind van de dag allemaal op!

Op woensdag 25 juli was het weer zover: de jaarlijkse Weversmarkt in het centrum van Hoorn. Ik stond er ook weer, met heel veel anderen. Alles wat je maar bedenken kunt op textielgebied was er te vinden. Leuke gesprekken gehad met veel bekenden en veel onbekenden. Geweldige dag!

Mijn kraam in Egmond aan den Hoef

Op zondag 22 juli stond ik op een kleine, maar mooie kunstmarkt in Egmond a/d Hoef: rondom de historische Koffiemolen. Een prachtige locatie! En het weer was fantastisch (misschien wel iets te mooi voor een markt).

Op zondag 17 juni was mijn kraam te vinden in Warmond op de Textielmarkt, die net zo mooi en gezellig was als vorig jaar. Het bleef gelukkig droog, maar er stond een flinke wind. Misschien dat het daardoor wat rustiger was dan verwacht.

Eén van mijn twee kleinoodkastjes. Deze is geïnspireerd door mijn zoon Daan, de tweede door mijn andere zoon Max.

Op 8/9 en 15/16 juni exposeerde Het VeelZijdeg Collectief in de Expositieruimte van Galerie van Slagmaat in Woerden. Te zien waren onze kleinoodkastjes (het resultaat van het afgelopen jaar): kleine kastjes, geheel van textiel, waarin we iets dierbaars bewaren. Elk lid van de groep is een eigen richting uitgegaan qua materialen, kleuren en technieken. Het resultaat is daardoor heel divers. Ook onze tegeltableaus hingen er weer! De expositie werd druk bezocht en we hebben heel veel positieve reacties gekregen. Het zag er prachtig uit en ik ben trots op het niveau dat we met het Collectief bereikt hebben.

Mijn kraam op de kunstmarkt in Buren

Mijn eerste markt in 2018 was op een stralend zonnige Eerste Pinksterdag in Buren. Het historische stadje barstte bijna uit zijn voegen door het grote aantal bezoekers, dat er op de fiets of met de auto naar toe was gekomen. De kunstmarkt, met een kwalitatief hoog aanbod, werd dan ook druk bezocht.