Mijn windlichtjes bij the Work-Shop

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Alle textielmarkten, festivals, kunst- en kerstmarkten waar ik in 2020 zou staan, zijn afgelast en/of uitgesteld.

Wat we gelukkig nog wel hebben kunnen meemaken was de ONLINE versie van het Textiel Plus Festival van 12 t/m 15 november. Exposities, demonstraties, workshops, webshops etc. Veel, mooi en boeiend!

In 2021 zijn het Textielfestival in Leiden, de Textielmarkt in Warmond en de Kunstmarkt in De Bilt inmiddels afgelast, maar de Weversmarkt in Hoorn op 14 juli staat nog steeds op de agenda. We duimen allemaal dat die doorgaat!
En ik hoop dat we uiteindelijk in dit jaar kunnen genieten van meer markten, workshops en tentoonstellingen - en langzamerhand lijkt het heel voorzichtig weer die kant op te gaan.

WEBSHOP

De afgelopen winter heb ik uiteraard heel veel sjaals geschilderd voor de markten en daar staan er inmiddels flink wat van in mijn webshop op Etsy. En die is natuurlijk altijd open (behalve wanneer ik op vakantie ben). Ik heb recent ook veel nieuwe colsjaals/haarbanden en colliers in de shop gezet.

Mijn handbeschilderde zijden sjaals zijn ook te koop bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Ook mijn textielkaarten, windlichtjes en sfeerlichten zijn er te koop. Volg wel de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

Daarnaast kun je mijn sjaals kopen via de online-galerie van kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld. 

GEZIEN

Ons laatste museumbezoek was in december 2020: in het Kunstmuseum Den Haag bezochten we de expositie 'Mode in Kleur'. Heel mooi, prachtige kleding en veel informatie over kleurgebruik in mode vanuit historisch en cultureel oogpunt. We hebben toen ook genoten van de schilderijen van Anders Zorn en Norbert Schwontkowski.

Nieuwe museumbezoeken staan inmiddels in de planning!

GEDAAN

Mijn werkstuk voor de tentoonstelling van het VeelZijdeg Collectief was te zien in Schoonhoven. Het kostte veel tijd om het te maken, maar gaf me ook veel plezier. Het is heel fijn dat de tentoonstelling toch nog in 2020 gerealiseerd kon worden! En inmiddels ben ik (evenals de andere leden van het Collectief) al weer druk bezig met ons nieuwe thema. Ook tijdens onze vakantie op Terschelling heb ik er, tussen de fietstochten en wandelingen door, heerlijk ontspannen aan kunnen werken,

Ook heb ik nog een paar leuke workshops kunnen doen, en is het gelukkig mogelijk gebleken om begin mei weer een textielweek in Groningen te organiseren. 

Annelies Verhijde

Silver Scroll (2020), detail

Bladeren afgedrukt op papier, boiled methode