Mijn windlichtjes bij the Work-Shop

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Alle textielmarkten, festivals, kunst- en kerstmarkten waar ik van mei t/m december zou staan, zijn inmiddels afgelast en/of uitgesteld tot volgend jaar.

Het laatste nieuws betrof het niet doorgaan van het Textiel Plus Festival in 's Hertogenbosch en de Kerstmarkt in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Er komt nog wel een online versie van het Textiel Plus Festival! Meer informatie hierover op de website van het Textiel Plus Festival.

Geen markten dus jaar, maar gezondheid gaat voor alles. 

WEBSHOP

De afgelopen winter heb ik uiteraard heel veel sjaals geschilderd voor de markten en daar staan er inmiddels flink wat van in mijn webshop op Etsy. En die is natuurlijk altijd open (behalve wanneer ik op vakantie ben). 

Mijn handbeschilderde zijden sjaals zijn ook te koop bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Ook mijn textielkaarten, windlichtjes en sfeerlichten zijn er te koop. Volg wel de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

Daarnaast kun je mijn sjaals ook kopen via de online-galerie van kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld. 

EXPOSITIE

Het VeelZijdeg Collectief exposeert van 26 september tot 22 november in het Zilvermuseum in Schoonhoven. 'Boek vol Zilverwerken' is een knipoog naar Kortjakje en werd bedacht na een bezoek van de groep aan het Zilvermuseum in 2019. De gemaakte werkstukken/boekvormen zijn heel gevarieerd en bevatten ‘zilver’ in allerlei vormen.

Bij de expositie worden ook activiteiten georganiseerd; zelf verzorg ik een lezing op zaterdag 10 oktober, onder de titel 'Textielkunst en 30 jaar VeelZijdeg Collectief'. Verder zijn er workshops op resp. 31 oktober en 6 november. Meer informatie op de website van het museum.

GEZIEN

In de Kunsthal in Rotterdam zagen we de tentoonstelling "Extra Large - wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois". Er wordt een breed overzicht getoond van in Frankrijk vervaardigde wandkleden uit de afgelopen honderd jaar. Het is echt een prachtige tentoonstelling. Warm aanbevolen! Nog tot 3 januari 2021.

Een weekje Friesland hebben we benut voor het bezoeken van verschillende musea en exposities. 
In het Fries Museum in Leeuwarden bekeken we o.m. de tentoonstelling 'other.worldly' (kunst geïnspireerd door de wereld onder water, hier en daar fascinerend mooi). Tot 14 februari 2021.

De Papierbiennale 2020 in het Museum Rijswijk werd natuurlijk ook bezocht. Heel veel verschillend werk, het ene spreekt mij altijd meer aan dan het andere, maar over het geheel genomen zeker de moeite waard. Nog t/m 15 november.

GEDAAN

Mijn werkstuk voor de tentoonstelling van het VeelZijdeg Collectief is vanaf 26 september te zien in Schoonhoven (zie boven). Het kostte veel tijd, maar gaf me ook veel plezier. En het is heel fijn dat de tentoonstelling toch nog in 2020 gerealiseerd kon worden! 

Sinds ruim een jaar hebben we trouwens een regenton. Mijn man gebruikt hem voor de tuin en de kamerplanten, maar ik heb er ook veel aan! Verven in een verfbad, ecoprinten en fixeren: ik doe het tegenwoordig allemaal met regenwater. Ik kon hem ook weer goed gebruiken bij het ecoprinten op papier, waar ik recent veel mee bezig ben geweest met verrassende resultaten (zie foto).

Annelies Verhijde

Bladeren afgedrukt op papier, boiled methode