Lange sjaal van bourettezijde, ijsverftechniek (in de webshop)

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Na de geslaagde SAIL Market in Leiden ben ik nu druk aan het werk voor Verweven 2018, op zaterdag 18 augustus in het mooie centrum van Zierikzee. Altijd weer een markt met een groot aanbod van materialen en produkten op textielgebied, en dat op een prachtige historische locatie.

Deze zomer sta ik dan verder nog op de volgende buitenmarkten:

Meer over deze markten in de agenda. Daarin vindt u ook informatie over de markten in de rest van het jaar.

En  de webshop is natuurlijk altijd open, met sinds kort heel veel nieuwe sjaals! 

EXPOSITIE

Op 8/9 en 15/16 juni exposeerde Het VeelZijdeg Collectief in de Expositieruimte van Galerie van Slagmaat in Woerden. Te zien waren onze kleinoodkastjes (het resultaat van het afgelopen jaar): kleine kastjes, geheel van textiel, waarin we iets dierbaars bewaren. Elk lid van de groep is een eigen richting uitgegaan qua materialen, kleuren en technieken. Het resultaat is daardoor heel divers. Ook onze tegeltableaus hingen er weer! De expositie werd druk bezocht en we hebben heel veel positieve reacties gekregen. Het zag er prachtig uit en ik ben trots op het niveau dat we met het Collectief bereikt hebben.

In november gaat mijn kimono op reis naar Lunteren, als onderdeel van een bijzondere expositie. Later meer hierover!

GEZIEN

In mei/juni hadden we een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Na 24 jaar hebben we daar de Fondation Maeght in St. Paul-de-Vence weer eens bezocht. Het was weer een geweldige belevenis. Het mooie gebouw, de prachtige schilderijen en de beeldentuin (met veel werk van Miró) waren nog net zo boeiend als destijds. Interessant was de expositie van Lee Bae, een Koreaanse kunstenaar die monumentaal werk maakt met hout en houtskool als basis. De expositie is inmiddels afgelopen, maar een bezoek aan de Fondation blijft de moeite waard. Bent u deze zomer in de buurt? Op 30 juni start een tentoonstelling van het werk van de Belgische kunstenaar Jan Fabre.

GEDAAN

De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met ecoprinten (zie foto hieronder). Geëxperimenteerd met verschillende beitsen en heel veel bladeren uit het park en de tuin. Ik heb er ook kleding mee bedrukt. Binnenkort zal ik er wat meer foto's van laten zien!

EN VERDER...

...heeft Jacques Oerlemans van JacquesODesign, die ik tegenkwam op een kunstmarkt, met een aantal van mijn windlichtjes van zijdevezel een prachtige lamp gemaakt (zie foto hieronder). Geweldige nieuwe toepassing van iets dat ik al jaren maak! Meer foto's van de lamp en van meer werk van Jacques zijn te vinden op zijn website www.jacqueso.com

Annelies Verhijde

Ecoprint

De lamp van JacquesODesign