Mijn windlichtjes bij the Work-Shop

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

Alle textielmarkten, festivals, kunst- en kerstmarkten waar ik van mei t/m december zou staan, zijn afgelast en/of uitgesteld tot volgend jaar.

Het laatste nieuws betrof het niet doorgaan van het Textiel Plus Festival in 's Hertogenbosch en de Kerstmarkt in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Geen markten dus dit jaar, maar gezondheid gaat voor alles. 

Wat we gelukkig nog wel hebben kunnen meemaken was de ONLINE versie van het Textiel Plus Festival van 12 t/m 15 november. Exposities, demonstraties, workshops, webshops etc. Veel, mooi en boeiend!

WEBSHOP

De afgelopen winter heb ik uiteraard heel veel sjaals geschilderd voor de markten en daar staan er inmiddels flink wat van in mijn webshop op Etsy. En die is natuurlijk altijd open (behalve wanneer ik op vakantie ben). Ik heb recent ook veel nieuwe colsjaals/haarbanden en colliers in de shop gezet.

Mijn handbeschilderde zijden sjaals zijn ook te koop bij 'the Work-Shop' in Houten, een atelier/winkel/workshopruimte waar design en ambacht centraal staan. Ook mijn textielkaarten, windlichtjes en sfeerlichten zijn er te koop. Volg wel de actuele mededelingen over aangepaste openingstijden etc. op de website!

Daarnaast kun je mijn sjaals kopen via de online-galerie van kunstwinkel Ward’s Art in Barneveld. 

EXPOSITIE

Het VeelZijdeg Collectief exposeerde van 26 september tot (in principe) 22 november in het Zilvermuseum in Schoonhoven. Helaas moest de tentoonstellling in verband met de coronamaatregelen eerder sluiten. De naam van de expositie ('Boeken vol zilverwerk') was een knipoog naar Kortjakje. De gemaakte werkstukken waren heel gevarieerd en bevatten ‘zilver’ in allerlei vormen. Mijn werk 'Silver Scroll' (zie foto hieronder) was er ook te bekijken.

Bij de expositie werden ook activiteiten georganiseerd; zelf heb ik een lezing verzorgd op zaterdag 10 oktober, onder de titel 'Textielkunst en 30 jaar VeelZijdeg Collectief'. Verder was er een workshop op 31 oktober; de workshop op 6 november is afgelast. 

GEZIEN

In de Kunsthal in Rotterdam zagen we de tentoonstelling "Extra Large - wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois". Er wordt een breed overzicht getoond van in Frankrijk vervaardigde wandkleden uit de afgelopen honderd jaar. Het is echt een prachtige tentoonstelling. Warm aanbevolen! Nog tot 3 januari 2021.

Een weekje Friesland hebben we benut voor het bezoeken van verschillende musea en exposities. 
In het Fries Museum in Leeuwarden bekeken we o.m. de tentoonstelling 'other.worldly' (kunst geïnspireerd door de wereld onder water, hier en daar fascinerend mooi). Tot 14 februari 2021.

GEDAAN

Mijn werkstuk voor de tentoonstelling van het VeelZijdeg Collectief was te zien in Schoonhoven (zie boven). Het kostte veel tijd om het te maken, maar gaf me ook veel plezier. Het is heel fijn dat de tentoonstelling toch nog in 2020 gerealiseerd kon worden! 

En inmiddels ben ik (evenals de andere leden van het Collectief) al weer druk bezig met het thema voor het komende jaar.

Verder ben ik ook enthousiast aan het ecoprinten op papier, heel experimenteel maar met verrassende resultaten (zie foto).

Annelies Verhijde

Silver Scroll (2020), detail

Bladeren afgedrukt op papier, boiled methode