Lange sjaal van bourettezijde, ijsverftechniek (in de webshop)

Welkom op de website van Annelies Textile Art!

MARKTEN

De eerste markten voor het nieuwe jaar staan inmiddels in de agenda: in mei de Kunstmarkt in Buren en in augustus Verweven 2018 in Zierikzee.

De webshop, met sinds kort weer nieuwe sjaals, is natuurlijk alle dagen open. 

Intussen wens ik iedereen een gezond en creatief 2018!

EXPOSITIE

In juni gaat Het VeelZijdeg Collectief weer exposeren, en wel bij Galerie van Slagmaat in Woerden. Data en tijden staan in de agenda. Binnenkort meer bijzonderheden over de expositie.

GEZIEN

  • De Textielbiënnale in het Museum Rijswijk. Het was weer heel mooi. Prachtig werk gezien, zoals dat van Agnès Sébyleau. De biënnale is alweer voorbij, maar er is een impressie te zien op Youtube. Volgend jaar de Papierbiënnale, ook altijd heel interessant!
  • "Stofwisseling": in december waren we in Almelo en bezochten daar in Kunsthal Hof88 de expositie "Stofwisseling" met werk van 5 textielkunstenaars, onder wie Jantine Koppert en Gertie Bijkerk. Mooi en boeiend werk, prachtig tentoongesteld in een ruime, lichte galerie. De expositie duurt nog t/m 28 januari 2018.

GEDAAN

De laatste tijd heb ik veel gewerkt met bourettezijde. Bourettezijde is geweven van de laatste restjes zijde van de cocon en heeft een vrij korte vezel, waardoor ze niet glanst. Bourettezijde is echter wel net zo licht en plezierig in het dragen als andere zijdesoorten.

Bourettezijde is heel goed te verven. Ik heb sjaals gemaakt van verschillende soorten bourettezijde, onder meer transparante bourette en grof geweven bourette. Daarbij heb ik verschillende technieken toegepast, zoals borduren, ijsverven (zie foto's op deze pagina), verfbad en shibori.

Sjaals van bourettezijde lijken momenteel een trend te zijn: ik merk op markten dat er veel belangstelling voor is. Ook in mijn webshop zijn enkele sjaals van bourettezijde te koop.

Annelies Verhijde

Lange sjaal van bourettezijde, ijsverftechniek (detail)